Onze doelstellingen
8) Het aantal herhaalbezoeken bij de huisarts voor leefstijlgerelateerde aandoeningen verlagen en daarmee effectievere zorg en een vermindering van de druk op de zorgsector (huisartsenpraktijk) realiseren.
9) Het verminderen van het aantal verwijzingen naar de tweedelijn bij leefstijlgerelateerde aandoeningen en daarmee de druk op de ziekenhuizen verlagen (substitutie van zorg).
10) Het integreren van leefstijlgeneeskunde in tweedelijns zorgpaden met als doel de effectiviteit van deze zorgpaden te vergroten en herhaalbezoeken waar mogelijk te reduceren.
11) Het verlagen van de medicatiekosten bij leefstijl-gerelateerde aandoeningen.
12) Het vergroten van de effectiviteit van bestaande leefstijlinterventies en leefstijlgerelateerde zorg middels persoonsgerichte zorg, domeinoverstijgende samenwerking, technische innovaties en doelgroep specifieke aanpassingen.
13) Het realiseren van declarabele tijd voor multidisciplinair overleg en domeinoverstijgende samenwerking met als onderliggend doel het verhogen van de effectiviteit van de zorg (betere zorg tegen gelijkblijvende of lagere kosten).
14) Het realiseren van een regionale, planmatige en gestructureerde aansturing van transitietrajecten in de (leefstijl)zorg, waarbij zowel kwaliteit als effectiviteit voortdurend worden gemeten, geëvalueerd en waar nodig bijgesteld.
1) Het vergroten van de eigen regie bij de patiënt, waardoor we enerzijds de patiënt in zijn/haar kracht zetten en anderzijds het werkplezier bij de zorgverlener vergroten.
2) Zicht krijgen op de wensen van de patiënt ten aanzien van betere en betaalbare zorg.
3) Het intensiveren van de samenwerking tussen het medische en het sociale domein, zodat deze elkaar kunnen versterken bij het inrichten en verbeteren van (leefstijl)zorg.
4) Kennis over leefstijlgeneeskunde binnen de huisartsenpraktijken en in zijn algemeenheid binnen de eerstelijn vergroten tot een nader te bepalen basisniveau.
5) Advies over leefstijlgeneeskunde bij complexere casussen toegankelijk en beschikbaar maken voor zowel de eerste als de tweede lijn.
6) Zorgen dat het zowel bij patiënten als bij zorgverleners in de eerste en de tweede lijn een ‘gewoontegoed’ is geworden dat leefstijl een onderwerp van gesprek is in de behandelkamer.
7) Het introduceren, testen en implementeren van behandelprotocollen waarbij naar de patiënt als geheel wordt gekeken (integrale patiëntbenadering) en leefstijl volledig is geïntegreerd in het behandelplan.